You are here

NSK Cross 2020

Afgelopen zaterdag reisde een groep heldhaftige haasjes af naar de Stratumse Heide te Eindhoven, om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen cross voor studenten; de NSK cross, georganiseerd door ESAV Asterix. De onheilspellende weergoden (Ciara en Dennis) konden de haasjes er niet van weerhouden om de strijd aan te gaan. De start van alle afstanden bevond zich in het losse zand, waarna meteen een scherpe bocht volgde die leidde naar de smalle paadjes langs de vennen. Dit resulteerde natuurlijk in strijdlustige duwpartijen, waarbij focus en coördinatie bepalen welke krijgers overeind blijven.

De bloedstollende strijd barstte los met de lange cross, waarbij de heren 8,7km en de dames 6,1km dienden af te leggen. Luuk Wijering wist hier door dapper te starten de eerste plaats veilig te stellen, dit resulteerde dus in een gouden medaille en de titel Nederlands kampioen cross van de studenten! Niet veel plaatsen daarna wist Luc Sillen de 5e plek te veroveren en daarmee dus heel mooi in de top 5 te eindigen. Wie daarin ook slaagde, was Femke van der Pal die bij de vrouwen lange cross ook de 5e plaats behaalde, en Anna Camps die er niet ver vandaan als 7e finishte! Een gevecht op de lange cross die dus tot mooie klasseringen leidde.

Hierna volgde de start van de korte cross, speciaal voor wie de lange cross te ver is (of niet hard genoeg gaat?). Eén ronde van 2,7km was het strijdtoneel voor deze wedstrijd. In een uiterst snelle tijd wist Laura Hoogers overtuigend in totaal als tweede te eindigen, waarmee ze de snelste niet-studente was! Margo Heurman wist bij de ‘wel-studenten’ heel mooi de bronzen medaille in beslag te nemen, met een seconde voorsprong op de nummer 4! Ook Rianne van Slooten wist met een nette 13e plek tijdens deze korte cross de eer van ’t Haasje hoog te houden. Hierna barstte de veldslag los bij de mannen tijdens de korte cross. Gian Oerlemans wist hier met een sterk gelopen race de 6e plaats in beslag te nemen, en dat tijdens zijn rentree na lang blessureleed! Tonnie de Benis en Ids Biemans knokten zichzelf ook door de wedstrijd heen en eindigen op de 9e en 19e plaats. De (toch technische/sprintende?) atleten Ruben Harmsen en Nadim van Minnen bewezen maar dat ook de cross geen probleem voor hen was. Ruben wist zelfs 26e te worden in het sterk bezette veld! Nadim behaalde een 5e plaats bij de niet-studenten, gevolgd door Arnout Helwig die strijdend in die categorie 6e wist te worden!

Uitgeput doch voldaan, kon men na afloop van de wedstrijd toch ook wel het plezier er van inzien. De dag werd gezellig afgesloten in de kantine van Asterix, waarbij iedereen kon genieten van een welverdiende maaltijd. Nagenietend, evaluerend, wachtend…op de uitslagen.

geschreven door: Tonnie de Benis